Skip links

Moderate og jevne strømpriser

Strømåret 2016

Strømåret 2016

2016 har vært et år med moderate og jevne strømpriser totalt sett, med unntak av høstprisene som fikk et veldig kraftig løft.

Begynnelsen av året startet med tilnærmet normale nivåer i vannmagasinene, men det kom mindre snø enn normalt i løpet av vinteren.
Dette førte til lave tilsig til magasinene gjennom sommeren (da snøen i fjellet vanligvis smelter), selv om vi hadde en regnfull sommer mange steder. Dermed ble magasinene tappet ned en god del gjennom sommeren, samtidig som prisene på andre energityper også steg. Prisene holdt seg dermed sterke gjennom sommeren.

Så ble september ganske tørr, og oktober og begynnelsen av november ble både tørr og kald. Prisene stiger jo som oftest litt utover høsten, men i år ble økningen større enn ellers. Sånn blir det ofte når forbruket stiger kraftig, samtidig som det er mindre vann enn vanlig i magasinene.
Nå i desember har det vært mer mildvær og regn, og prisene har falt litt igjen. Dette er jo heldigvis gode nyheter for våre kunder. Prisene for vinteren er som alltid avhengig av været. En tørr og kald vinter vil nok løfte prisene godt over nivået fra forrige vinter, mens en mild vinter
med mye regn vil senke prisene til langt mer behagelige nivåer, men kanskje ikke helt ned til forrige vinters nivå.

*Bilde fra Wikipedia

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked